Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σύνορα: 40ος παράλληλος

Το υδροκέφαλο, αυτοσυντηρούμενο, ναρκισσιστικό, άκαμπτο, γραφειοκρατικό, πελοποννησιογενές, εγωμανές κράτος των Αθηνών είναι έτοιμο να ξαναχτυπήσει: συζητιέται, μέσω φόρων, ο διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης!

Να πληρώσουν οι βορειοελλαδίτες τις αθηνοκεντρικές λωβητούρες δεκαετιών, να πληρώσουν οι Θρακομακεδόνες (οι πραγματικοί, όχι οι κάλπικοι της ομώνυμης συνοικίας των Αθηνών), να πληρώσουν κυρίως όσοι διαμένουν πάνω από τον 40ο παράλληλο!

Αυτό θα πει ισοκατανομή βαρών. Όχι μόνο έχουν αμέτρητες τουριστικές ημιπαράνομες επιχειρήσεις αλλοδαπών εργαζομένων με σκονισμένες ταμειακές και εταιρείες-φαντάσματα, όχι μόνο γυρνάν με δύο κινητά κι ένα SUV και κάνουν πως παράγουν, τώρα να μη δώσουν και φόρο. Ανεχτήκαμε τους αγεωγράφητους των Αθηνών που δεν ξέρουν κατά πού πέφτει η Έδεσσα π.χ., ανεχτήκαμε τους ξενέρωτους παντογνώστες με τις γκέτες και τα φουσκωτά μπουφάν στους «παραδοσιακούς» ξενώνες και τους αρχομανείς ευρωλιγούρηδες, φτάνει.

Όλοι εν δυνάμει παοκτσήδες και σιγά σιγά συνοριακή γραμμή Τέμπη- Βάλια Κάλντα-Γράμμος. Η Ήπειρος ας διαλέξει πού θα πάει. Πρόταση ουτοπική.

Λεξικό Τριανταφυλλίδη: [λόγ. < αγγλ. utopia < νλατ. Utopia `φανταστική χώρα με ιδεώδεις νόμους και δίκαιο κοινωνικό σύστημα΄, τίτλος βιβλίου του Thomas More < αρχ. ου + τόπ(ος) -ία]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε ελεύθερα, εισάγοντας προφίλ "όνομα" ή επιλέγοντας "Ανώνυμος"